Never say never

Die avond dat we in de zetel met een zelf in elkaar geflanste grilled cheese sandwich (croque monsieur maar dan met kip, spinazie en kaas) naar de Superbowl aan het kijken waren en ik ondertussen driehoekjes uit stof sneed, moest ik grinniken. Oh …. wij ….. Amerikaantjes….

Driehoekjes dus, voor een quilt. Iets wat me vroeger ab-so-luut niet kon charmeren. Maar deze ervaring en het werk van deze getalenteerde vriendin, maakte me nieuwsgierig. De meisjes zien rondlopen in handgemaakt gerief is heerlijk, maar zo’n handgemaakte quilt – in tijdloze stofjes dan wel – daar groeit niemand uit.

Quilt by Miestaflet

Genoeg nieuwsgierigheid voor een proefproject dus. Met de restjes van deze collectie en een eenvoudig en zeker niet te druk patroon.

Ik liet me inspireren door deze pin, nam deze driehoek als basis en begon te puzzelen.

let's puzzle by Miestaflet

Die Superbowl, dat is uiteindelijk al even geleden. Het was geen project waar ik voortdurend kon/wou aan doorwerken. Eerst was er het uitsnijwerk en gepuzzel voor de quilt top en daarna de zoektocht naar de juiste kleur voor de achterkant. Op het netjes doorstikken van de drie lagen heeft mijn machine wel even gefoeterd.

Quilt by Miestaflet

En het was uiteindelijk de post van Eva die me de spreekwoordelijke schop onder mijn kont gaf om om hem helemaal af te werken. Vooral de laatste stap – de boord er aan de achterkant met de hand aan vastnaaien – schrok me af, maar dat bleek een verrassend ontspannende bezigheid.

hand sewing by Miestaflet

En eerlijk, dit smaakt naar meer, naar een versie voor in de zetel in een strakker en meer tijdloos patroon. Naar quilts voor de meisjeskamers, naar babycadeautjes, enz. En ja, ik heb nog veel te leren. Hoe zalig is dat!

Quilt by Miestaflet

——————————————————

Tada…. I sewed my very first quilt and I ‘m still smiling. It was a try out project with some leftover scraps from this project . When I started the quilt, I actually thought about giving it away. After all the work and thought I’ve put into it (basic pattern, I know, but this is  a first, remember), I’ve changed my mind. This quilt is a keeper!  What can I say, someone has claimed it already.  Now that I think of it,  the bold colors and the playful pattern fit her personality just perfectly. 

Quilt by Miestaflet

Fabric: Serengeti by Birch Fabrics  & Kona Cotton

Inspiration: Laurajean’s magazine and See Kate Sew

Advertisements

8 thoughts on “Never say never

  1. Claudine Ossemerct

    en de volgende stap: een volledige quilt met de hand! Met alle overschot stofjes van hun kleedjes….. 🙂

    Reply
  2. Lieke

    Prachtig! Die ‘vlaggetjes’ zijn echt super leuk en de afwerking ziet er strak uit! Benieuwd naar het volgende exemplaar!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s