Eén

Zeven uur tijdsverschil met de familie, dat is meestal verre van handig. Maar soms, … soms is het een cadeau. Want toen dit klein meisje in het holst van de nacht geboren werd, kregen wij als allereerste het heugelijke nieuws te horen. We waren immers nog wakker.

Een jaartje later, missen we haar eerste verjaardagsfeestje, maar dat wil niet zeggen dat ze ook onze cadeautjes moet missen. birthday crown by Miestaflet 1

Ik ging met het Janneke-patroon aan de slag. Zo’n peutertje dat de wereld volop verticaal begint te ontdekken, dat verdient een schattig jurkje.

Janneke by Miestaflet 1

Ik dunde de paspel zorgvuldig uit aan de blinde rits in het achterpand en knipte een hoekje weg, en toch… toch blijft die rits altijd een klein beetje haperen aan de naad en dat is een spijtige zaak (gouden tips altijd welkom in de reacties).

Genoeg reden dus om er nog een tweede jurkje bij te maken, in één van mijn lang gekoesterde stofjes en deze keer zonder paspel (rick rack) in het achterpand.

Janneke by Miestaflet 2

Op de stof loopt de print verticaal langs beide zijden. Toen ik het tweede achterpand wou knippen uit de andere zijde, liep ik vast. De print stond immers iets dichter bij de zelfkant en de parade liep de andere richting uit. Boehoe. Gelukkig, vond ik hier nog meer dan voorraad genoeg en kon ik nog net op tijd een extra yard bestellen.

Perfectly imperfect by Miestaflet

—————————————————————–

All our family lives overseas and since they live in a different time zone, communication can be challenging. Yet last year the time difference was a blessing:  when our little niece was born in the middle of the night, we were the first to get the exciting phone call…. we were still awake!

Although we are sad to miss her first birthday celebration, sewing these 2 little dresses, made my heart sing.

Janneke by Miestaflet 3

The birthday crown is part of a tradition, I have sewn a lot of crowns in the last couple of years. And as always, I used this pattern

birthday crown by Miestaflet 2

 

Pattern: Janneke, by Sisko by Miek – kroon by Mina Dotter

Fabric: Commute by Taxy, Gramercy, Art Gallery Fabrics designed by Leah Duncan 

and Children at play on Parade, Michael Miller Fabrics designed by Sarah Jane

Advertisements

19 thoughts on “Eén

 1. inspinration

  Hele mooie jurken en optimaal stofje voor de kroon lijkt me. Hier vergelijkbare hapering bij de rits en zorgvuldig weggeknipt paspel. Dus ik lees graag mee voor een tip.

  Reply
 2. Katrien

  Mooi, Janneke is mijn favoriet peuter-patroon ! Mijn lap Sarahjane werd vorige week verknipt voor de communiejurk van mijn jongste …stress !

  Reply
 3. Mieke Jansen

  Ooooh allebei zo mooi!! Ik wou dat ik ook nog een peutermeisje had dat dit jurkje alle recht aan zou doen, ik pikte zo de stofjes 🙂 wat de paspel betreft, geen tip hier, soms loopt het als vanzelf, soms hapert het altijd. Ik moest al eens een nieuwe rits in een ongedragen rokje steken, te hard aan getrokken, en andere rokjes totaal geen probleem. Geen idee waar de logica zit…

  Reply
 4. Joke

  Wat een mooie jurkjes, met bijpassende kroon! Zo tof zeg! Er zal er eentje gestraald hebben op haar 1ste verjaardag!

  Reply
 5. intersumus

  gewéldig, dta jurkje staat hier ook op de planning voor de jongste…(maar durf er niet goed aan beginnen, mijn eerste jurkje!) en in rokken ook haperende ritsen aan de paspel….geen tips!

  Reply
 6. tante Leentje

  Reken maar dat er gestraald werd, zoooo mooi! Een pakje dat met zoveel liefde samengesteld werd, het spatte ervan af 🙂 Dankjewel lieve tante Liesje!!!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s