Allemaal rokjes

Er was die keer dat ik online hier verzeilde. Lustig laadde ik het winkelkarretje vol en liet de meisjes daarna elk twee stofjes kiezen. Samen kozen ze er nog eentje voor de kleinste zus. Een zeer geslaagde formule trouwens, de dochters zijn ervan overtuigd dat ze hun eigen zeg hadden in de stofkeuze én moeder vermijdt scènes dat ze persé een Hello Kitty stofje of ander schreeuwerig geval willen, hehe.

Toen het pakje een paar dagen in de bus zat waren ze laaiend enthousiast dat hùn stofjes er waren. Hoera!

Het idee was zomerse kleedjes of rokjes. Maar ik moet dringend beseffen dat het kleine volkje groeit. Een A-lijntje zou wel gelukt zijn uit 1 yard stof, maar voor zwierige kleedjes is meer nodig. Dus deden we maar van zwierige rokjes.

Rokjes uit dit heerlijk boek , gesigneerd en al, aja!

Voor de oudste dochter werden er twee fronsrokjes all-in-one gefabriceerd. Met platstuk, paspel, blinde rits en beleg, maar zonder voering. Maatje 6T met rekker achteraan werd goedgekeurd voor de smalle vijfjarige.

Stof: Cape Ann by Liesl Gibson for Oliver+S for Moda Fabrics

Stof: Hello pilgrim By Lizzy House for Andover Fabrics Inc

Voor de middelste  dochter werd er eveneens een fronsrokje gefabriceerd en een klokrokje met tricotband.

Stof: A Walk in The Woods by Aneela Hoey for Moda Fabrics

Stof: Candy Shop, Michael Miller

De jongste  dochter kreeg al een verjaardagskroon. Maar op haar kleedje/rokje mag ze nog wat wachten want de Kokka olifanten zijn toch wat te dikgeweven voor zomers gerief.

Kinders blij, moeder content.

En zegt u nu eens, mochten we eens zottekes doen en hier een rokje indienen, op welk van bovenstaande zou u willen stemmen?

Advertisements

25 thoughts on “Allemaal rokjes

 1. JoChapeau

  Het eerste ! Maar over smaak en kleur valt niet te twisten he. Dat het allemaal mogelijke winners zijn, daar valt niet over te twijfelen.

  Reply
 2. Joke

  Ik vind ze allemaal prachtig! Moeilijk kiezen dus, voor mij.
  Eigenlijk wilde ik op dit moment starten met een klokrokje met tricotband, zoals jou laatste. Stak je er ook nog een elastiek tussen, of is boordstof alleen voldoende om het op te houden?

  Reply
  1. miestaflet Post author

   Dat hangt af van de kwaliteit van je boordstof, denk ik. In dit rokje zit geen elastiek, maar misschien dat ik het toch nog doe. Ik maakte voor F. een rokje met boordstof én elastiek en dat houdt het idd wel beter op.

   Reply
 3. An

  Ik zou op allemaal stemmen, maar vind die met de roodkapjes precies de grootste kanshebber naar ‘vreemden’ toe 🙂 Laat maar weten wanneer we onze stem kunnen uitbrengen.

  Reply
 4. Mirjam

  Wat een mooie rokjes!!! Binnenkort hier ook hét boek, moet nog 8 nachtjes wachten dan ben ik jarig 😉 Maarre… ik kies voor rokje 1, ik vind die kleuren echt heel mooi!

  Groetjes, Mirjam

  Reply
 5. IeneMiene

  Ik doe hier ook van ‘allemaal rokjes’ momenteel. Die van jou zijn super, maar als je me vraagt er eentje uit te pikken, dan mag dat voor mij dat met de vlinders zijn (rokje nr 2).

  Reply
 6. Bieke

  Dag Liesje,

  oh ik vind ze echt allemaal héél mooi, maar de absolute lieveling is nummer 1, gevolgd door de laatste.
  Je begint toch echt wel een heel bedreven naaister te worden é 🙂

  Reply
  1. Mie

   Geweldige rokjes! Moest je meedoen neem dan de roodkapjes. Of het eerste. Ik heb het boek al maanden maar nog steeds niets gemaakt. Ik moet er dringend eens werk van maken!

   Reply
 7. Pingback: Hemdjes Sew along « Miestaflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s