Paars

Ik dacht even een ‘naaistop’ in te lassen. Kwestie dat we er ons binnenkort vanonder muizen, ik eindelijk eens werk had gemaakt van een opgeruimd huis en dat zo wou houden.

Maar toen de eerste vakantiekleertjes van het jongste spook werden klaargelegd voor in de valiezen curverboxen, doken er twee leuke topjes op, die werkelijk nergens op pasten.

Eén blik naar de stofjeshoop en een dag later, rolde dit rokje vanonder de naaimachine.


Het basisidee komt hier vandaan, maar het is een vrije versie geworden. Ook ik was veel te gierig op het leuke stofje en gebruikte 1 rechte lap van 110 cm. Voor de eerste keer, werd er hier ten huize Miestaflet gevoerd, al was het verdorie vloeken aan de rits. En wegens gebrek aan een deftige blinde rits, is ze… euhm, dus niet zo blind.

Maar zie, de *trotsmodus* staat aan. Ze verdiende een rokje, niet alleen omdat ze er gewoonweg nog geen enkel had, maar ook omdat ze zomaar van de één op de andere dag  haar luier overdag vaarwel zei. Zonder accidentjes, zonder drama en zelf is ze zo fier als een gieter. En dat spook wordt volgende maand pas twee!

(En een proper terras staat nog op de planning 😉 )

En zo pakken we ons valiezen en zal het hier wat stiller worden. Want waar zou zo’n paarse outfit het best tot zijn recht komen… tussen de heerlijk geurende lavendel, natuurlijk!

Advertisements

10 thoughts on “Paars

 1. Oontje

  Werkelijk prachtig! Je jongste spook mag trots zijn. Mét haar nieuwe rok en zeker met haar niet-meer-dragen-van-een-pamper-overdag (of hoe zeg je dat in 1 woord?).
  Veel plezier op vakantie!

  Reply
 2. Polkadotjes

  Oh zo’n leuk exemplaar met die paarse bollen!
  Tof om te zien dat mijnen uitleg effectief dienst doet. Hier zullen er, naar de herfst toe, ook wel nog een paar van de band rollen.

  En proficiat aan de dochter met haar afscheid van de pampertijd.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s